Menu
Max_Weber

Рехабилитират обходния път на Елхово

Напредват същинските строителните дейности по рехабилитацията на обходния път на град Елхово, които стартираха на 14 май т. г. В лентата в посока ГКПП-Лесово в участъка от 290+600 до 293+100 км се извършва технологично фрезоване на настилката, стабилизиране на банкети с трошен камък, демонтира се предпазната ограда, правят се изкопи на банкети и др.

Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. При благоприятни метеорологични условия строителните дейности се очаква да завършат в средата на септември т. г.

Пътната настилка на 7-километровия обходен път ще бъде ремонтирана чрез метода „студено рециклиране“. Предвидено е полагане на плътен асфалтобетон, основен пласт биндер. Ще бъдат изградени дренажи и канавки, ще се обнови хоризонталната и вертикалната маркировка и т. н.
Предстои ремонт на моста над р. Кириловска при км 289+725 на път I-7, както и на четири пътни кръстовища. Около 480 м шумозаглушителна ограда ще бъде поставена в отсечката между ул. „Морава“ и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в гр. Елхово, която е от км 292+678 до км 293+158 на първокласния път.

С рехабилитацията на участъка ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към ГКПП-Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово - Бургас.

Общата дължина на обходния път е близо 7 км. Проектът е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД. Строителният надзор осъществява „Трансконсулт-БГ“ ЕООД.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...