Menu
Max_Weber

Министерството на туризма рекламира България с американски снимки

Министерството на туризма рекламира България, използвайки снимки от американски сайтове. На тях са изобразени лов на мечка и американски елени, както и риболов на сьомга.

Необичайните предложения се появиха на брошура с официалното лого на България, чиято цел е да рекламира лова и риболова в страната.

Снимка на брошурата започна да се разпространява във вторник в социалните мрежи, като от Сдружението за дива природа „Балкани”, съобщиха, че рекламата е разпространяване на завършилия в неделя фестивал „Зелени дни”.

„Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите”, подчертават от сдружение „Балкани”, цитирани от БНР. Кафявата мечка е защитен вид у нас и ловът й се санкционира с до три години затвор.

От Министерството на туризма потвърдиха, че има такава информация и обещаха до края на деня да вземат отношение по скандала.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...