Menu
Max_Weber

Муравей Радев: Петър Чобанов е бил основният двигател в сриването на КТБ

„Институциите носят първата вина за ситуацията с КТБ – прокуратурата, ДАНС, министерствата и най-вече правителството на Пламен Орешарски, което пръста си не мръдна да спаси банката, а имаше всички възможности. Не пожела или не му позволиха. Това е големият въпрос”. Това коментира бившият финансов министър в кабинета „Костов” Муравей Радев в „Тази сутрин”. 

„Имах си хас Пламен Орешарски да не е знаел. Прекрасно е знаел какво ще се случи, ако държавата не се намеси и да полуодържави банката – да плати 700-800 млн., които щяха да се върнат с лихвите. Още 10 години ще си говорим за КТБ и ще плащаме това безразсъдство или съзнателно бездействие”, продължи Радев.

Според него финансовият министър тогава Петър Чобанов е бил основният двигател в сриването на банката. „Мозъкът на цялата история е Цветан Василев, но той без помощта на видни политици и на държани мъже не можеше да направи нищо”, добави Радев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...