Menu
Max_Weber

Ремонтират обхода на Елхово

Със специализирана техника започна „студеното рециклиране“ на настилката в участък от обходния път на град Елхово. Рехабилитацията на 7-километровото обходно трасе стартира на 14 май т. г. „Студеното рециклиране“ е съвременна технология за ремонт на пътните настилки, позволяща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка.

При 296-ти км на път I-7 се извършва технологично фрезоване. В участъка от 291+450 км до 293+350 км се стабилизират банкети с трошен камък, правят се изкопи на банкети и др. Над 2/3 от предпазната ограда вече е демонтирана. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. При благоприятни метеорологични условия строителните дейности се очаква да завършат в средата на септември т. г.

Предвидено е полагане на плътен асфалтобетон и основен пласт биндер. Ще бъдат изградени дренажи и канавки, ще се обнови хоризонталната и вертикалната маркировка и т. н.

Предстои ремонт на моста над р. Кириловска при км 289+725 на път I-7, както и на четири пътни кръстовища. Около 480 м шумозаглушителна ограда ще бъде поставена в отсечката между ул. „Морава“ и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в гр. Елхово, която е от км 292+678 до км 293+158 на първокласния път.

С рехабилитацията на участъка ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към ГКПП-Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово - Бургас.

Проектът за рехабилитация на 7-километровия участък е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД. Строителният надзор осъществява „Трансконсулт-БГ“ ЕООД.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...