Menu
Max_Weber

Не е за изпускане: „Агрион” прави лятна томбола с награди за 35 000 лева

Компанията за купуване и наемане на земеделска земя „Агрион” организира лятна томбола, в която ще раздаде 35 000 лв. През юли един късметлия ще спечели 10 000 лв. Допълнително в играта ще бъдат раздадени още 50 награди, всяка от които на стойност 500 лв.

Може да участва всеки собственик на земя, който посети офис на компанията и направи безплатна справка за нивите си. „Агрион” има собствена верига от 26 офиса в цялата страна и допълнителни щандове пред станции на Български пощи в столицата.

Собствениците на ниви ще могат напълно безплатно да се възползват от експертни съвети и само за няколко минути да разберат колко им струват нивите. В специално приложение, разработено от компанията, се попълват имената на собственика и землището, където се намира земята му. След това алгоритъмът автоматично изчислява каква е приблизителната цена на имотите, а експертите на „Агрион” дават варианти как да се спечели от нея.

„Каква е цената на земеделската земя? Това е най-честият въпрос, който задават нашите клиенти. Затова решихме, че хората имат нужда от наистина достоверна и коректна информация, за да вземат и аргументирани решения как да се управлява земята”, коментираха от ръководството на „Агрион”. Безплатната справка за земята е полезна не само за тези, които са решили да продават веднага, а и за тези, които не са ориентирани дали и кой обработва земята, къде се намира или просто не са доволни от условията при която се ползва.

Според данните на „Агрион” средният размер на притежаваните ниви е до 20 дка, като голяма част от собствениците живеят на над 100 км разстояние от земята и на практика не знаят колко струва тя. Хората не използват този свой актив ефективно заради ниската й доходност, трудностите при управлението й, както и отдалечеността, което поражда необходимост да се ангажират роднини. Почти никой не обработва самостоятелно земята си, а всеки пети я е оставил да пустее. Дори и когато става дума за отдаване на земята, не всички собственици се занимават лично с договорите и управлението и отново преотстъпват тази отговорност на роднини, които живеят близо до земята.
„Анализът ни за пазара сочи, че хората не знаят какви са условията по договорите за наем и какво реално се случва със земята им. Затова с нашите услуги се надяваме да им помогнем да разберат какви са реалностите на пазара и да повишим тяхната активност по отношение на сделките с поземлени активи”, допълниха от компанията за управление на земеделски активи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...