Menu
Max_Weber

Менда Стоянова: КТБ показа, че политическите пазарлъци струват скъпо

Фалитът на КТБ показа нагледно колко скъпо могат да ни струват политическите пазарлъци. Това заяви в „Тази сутрин” по БТВ председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Тя заяви, че спекулациите относно потенциалния бой над Иван Искров са придобили статута на „жълтинка” и призова да се спре със спекулациите по темата, за сметка на въпроси с по-голяма обществена значимост.

Според Стоянова, Искров като гуверньор на БНБ е имал лостове на влияние, с които да установи контрол над Цветан Гунев – под управителя на БНБ, отговорен за банковия надзор и съответно за кризата и последвалия фалит в КТБ.

Стоянова коментира, че решението за повторното избиране на Искров за втория му мандат като гуверньор, е било взето след обстойни дебати. Фактор в полза на преизбирането му са изиграли положителните референции изпратени от Европейската Централна банка.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...