Menu
Max_Weber

70 000 т асфалт за АМ "Струма"

Над една трета от 15-километровата отсечка от Сандански до Кулата вече е с положена асфалтова смес за основен пласт. След двудневно прекъсване от днес са подновени строителните дейности на лот 4 от АМ „Струма“. Работата продължава на непрекъснат 24-часов режим. На обекта са ангажирани над 400 човека.

Досега са положени над 70 000 т асфалт - битумизирана баластра в ляво и дясно платно на автомагистралата в участъци с обща дължина от 6 км, както и над 40 000 куб. м минерал бетон в ляво и дясно платно в отсечки с обща дължина от 7 км.

На цялото трасе са положени над 100 000 куб. м от най-долния пласт на конструкцията - несортиран трошен камък. През юли ще стартира поетапно и полагането на последните два пласта асфалт - биндер и износващ пласт сплитмастик. Над 150 самосвала всекидневно доставят инертни материали и асфалтова смес за изпълнението на лот 4.

Във връзка с изместването на ж. п. линията Генерал Тодоров - Кулата се работи усилено по монтирането на релси и стоманобетонни траверси. Целта е новият ж. п. път, който пресича лот 4 да е готов на 6 юли, когато се очаква движението по линията да бъде спряно, за да се организира връзката между старата и новата ж. п. линия.

Така от 10 юли влакът от България за Гърция вече ще се движи по новото трасе.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...