Menu
Max_Weber

Лиляна Павлова: Русе е перлата на Дунав

Министърът на регионалното развитие и благоустройството откри официално обновената централна градска част на Русе, включваща участък от ул. „Александровска“, площад „Батенберг“ и прилежащите пространства. Проектът за благоустрояване се  финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“  2007-2013 с над 5.4 млн.лв. „Изключително ми е приятно да гостувам на Русе, защото с всяко мое посещение виждам как градът се променя. Русе вече е преобразен град,  разцъфнал и освен своя дух,  вече възвърна и своя блясък на „перлата на Дунав“, заяви министър Павлова.

Тя подчерта, че благодарение на  усилията на кмета на общината и неговият екип по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г. са реализирани проекти за 67 млн.лв. „Това е сериозна инвестиция, която с ентусиазма, с експертизата, с волята и желанието на екипа  успяхме да реализираме в  подобряване на градската среда, интегриран градски транспорт, социална, културна, здравна инфраструктура и редица  проекти по програмите за трансгранично сътрудничество.

Министър Павлова отбеляза, че екипът на община Русе е изградил сериозен капацитет  в работата по европейски програми, благодарение на който ще може да се усвояват средства и по новата оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. „Подписахме споразумение и делегирахме пълното си доверие, право, правомощия  и финансиране  на общината в размер на 56 млн.лв.  По този начин общината ще може сама да избере своите проекти и да ги реализира по най добрия начин“, отбеляза регионалният министър.  Сред приоритетите в новия програмен период е довършване модернизацията на централната р градската среда и отварянето й към пристанището. “Русе трябва да продължава да разцъфва, защото русецни го заслужават“, изтъкна министър Павлова. Тя пожела на жителите и гостите на града да ползват новата придобивка със здраве, но и да я пазят от посегателства.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...