Menu
Max_Weber

ИАНМСП провежда търговски мисии до Израел и Швейцария с участието на представители на българските малки и средни предприятия

Представителите на 12 български компании ще участват в бизнес форум в Тел Авив, който ще бъде открит от посланика на България в Израел и председателя на Федерацията на търговските камари в Израел. За нашите компании са предварително организирани двустранни срещи с израелски партньори.

В Хайфа българските мениджъри ще проведат среща с ръководството на Търговско-промишлената палата, на която ще се обсъждат възможности за двустранно сътрудничество. В програмата на търговската мисия е предвидено посещение на компания Wissman Import & Marketing of Furniture Ltd. в Йерусалим., водещ импортьор на мебели в Израел.


В Нидерйонц нашите бизнесмени ще посетят фирма Bystronic, която разработва и продава оборудване за обработка на ламарина. Те ще се запознаят със спецификата на производствения процес и с дейността на обучителния център на компанията. В програмата на търговската мисия са включени посещения на Strausak, производител на зъбни режещи машини, шлайфмашини и др. специализирани машини; Synthes, производител на високотехнологична медицинска техника; Christen Herzogenbuchsee, производител на широка гама зъбни колела; ABB High Voltage Oerlikon, специализираща в областта на електротехниката, енергетично машиностроене и информационни технологии.


Участниците в търговската мисия ще бъдат приети от г-н Иван Борнатико, главен изпълнителен директор на Teximp SA. Zьrich , международна търговска компания, специализираща в продажбите и сервиз на металорежещи машини с ЦПУ, стругове и обработващи центри.
Представителите на българския бизнес ще посетят специализирана изложба Baumaschinen Мesse в Берн и кооперационна борса в Цюрих. В заключение на търговската мисия ще се проведе среща с фирми от Икономическо обединение летище Цюрих, включващо около 150 компании от различни браншове от региона.


Търговските мисии до Израел и Швейцария се организират по Проект № BG161PO003–4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.


Източник: Пресцентър Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...