Menu
Max_Weber

2500 лв. заплата? Ето къде

Заплатите в последните 2 години у нас бележат траен ръст, показва експертно наблюдение. Става въпрос за висококвалифицирани специалисти, които имат образование и работят в големите градове.

Най-висок ръст на заплащането бележи IT сектора, където вече 2500 лв. е нещо нормално, уточняват експертите. Те обаче са категорични, че подем има във всички области, стига човек да има стаж и квалификация.

Има сектори, които системно не могат да намерят качествени специалисти. Единственият изход за тях е да инвестират в собствените си служители чрез образование и квалификация, успоредно с гарантиране на работа за по-дълъг период от време.

Тези работодатели, които не се съобразят с новите условия, постепенно ще загубят конкурентноспособността си, завършва анализът на експертите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...