Menu
Max_Weber

Готови са още 3,2 км от обходния път на Габрово

Завършиха строителните работи на втория етап от общо пет от изграждането на обходия път на Габрово. Изградени са липсващите пътни връзки по направленията кв. „Чехлeвци“ – Габрово и Севлиево – Велико Търново, с което пътен възел “Поповци“ става „пълна детелина“ и се повишава безопасността на движението.

Вторият етап е с дължина 3,2 км и включва рехабилитация и реконструкция на съществуващия третокласен път. Трасето минава западно от кв. „Войново“ и завършва при кв. „Чехлевци“. Участъкът започва от пътен възел „Поповци“ – връзката с път ІІ-44 Севлиево – Габрово, и е до кв. „Чехлевци“.

На отсечката са извършени изкопни работи с обем 28 000 м3, монтирани са нови отводнителни облицовани окопи с дължина 4 366 м, изградени са нови тръбни водостоци и т. н. Положени са 54 000 т асфалтови смеси, 21 200 куб. м трошен камък за пътна основа и банкети. Монтирани са нови ограничителни системи - 2 566 м, пътни знаци и табели с обща площ от 73 кв. м. Положена е нова хоризонтална маркировка.

Обходният път на гр. Габрово е част от Трансевропейски транспортен коридор ІХ Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис и е възлова точка при движението в посока Север – Юг. Чрез него се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България. Основните транспортни направления, които ще обслужва обектът са: Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...