Menu
Max_Weber

Обменяме опит с Франция за развитие на регионите

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проведе работна среща с Главния комисар по равенството на териториите на Република Франция Мари-Каролин Боне–Галзи. Основна тема на разговора беше равномерното развитие на регионите и изравняване на стандартите и качеството на живот за населението при предоставяне на качествени публични услуги.

Развитието на териториите е една от актуалните реформи във Франция, в резултат на която е намален броят на областите от 22 на 13.

Министър Павлова представи принципа на териториалното устройство на България и информира своя колега за един от приоритетите на българското правителство да създаде специални програми за най-слабо на развитите региони у нас – Северозападния, Родопския и Странджа.

На срещата беше постигнато съгласие за обмяна на опит и изпращане на екип от страна на МРРБ в Службите на комисариата за програмите за децентрализация и балансирано развитие на териториите. На срещата беше обсъден и въпросът за председателството на България на Европейския съюз и възможностите за сътрудничество между министерствата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...