Menu
Max_Weber

На 97% са готови големите съоръжения на обходния път на Монтана

На финален етап са големите съоръжения на обходния път на Монтана. Изпълнението им е на 97%. Проектът „Път I-1 (Е79) Обходен път на гр. Монтана от км 102+060 до км 114+512,20“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Общата дължина на участъка е 12,452 км.

Инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", провери напредъка в строителните работи. Екипът на изпълнителя работи с пълна мобилизация, за да приключи предвидените дейности до края на октомври - началото на ноември. На обекта са ангажирани над 120 души, 51 строителни машини и 65 товарни автомобила. Ежедневно се полагат по 1000 тона асфалт, подчерта изпълнителният директор на "Трейс Груп Холд" инж. Боян Делчев.

Обходът е с параметрите на скоростен път – с по две ленти на движение в двете посоки. На обекта има 4 пътни възела, 11 големи съоръжения – мост над река Огоста, 7 подлеза, 2 надлеза, и надлез над ж. п. линията Бойчиновци – Монтана - Берковица, каза инж. Иван Досев - началник на отдел в АПИ.

Обходният път на Монтана е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор №ІV и е отсечка от участъка Видин – Ботевград. По път Е79 се осъществяват транспортните връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция.

С пускането на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличи транзитният трафик в Северозападна България, като направлението се използва все по-интензивно като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия. В момента транзитно пътуващите от и за Видин и Румъния преминават в близост до квартал „Младост 2“ на Монтана. С изнасянето на движението извън областния град ще се повиши пътната безопасност и опазването на околната среда чрез намаляване нивата на шум и вредни емисии.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...