Menu
Max_Weber

Пуснаха Лот 4 от АМ "Струма"

Откриха лот 4 Сандански – Кулата от автомагистрала „Струма“. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

С изграждането и на този участък постепенно изграждаме необходимия на България магистрален пръстен, подчерта инж. Лазаров. Той благодари на екипа на АПИ и на строителите за всеотдайната работа през последните няколко месеци. Със съвместните си усилия за кратко време успяхме да се справим с натрупаното закъснение. Строителите направиха истински подвиг и изпълниха огромен обем работа, посочи инж. Лазаров.

Председателят на УС на АПИ благодари за търпението на жителите от общините Сандански и Петрич, през чийто населени места преминаваше транзитният трафик за Гърция по време на строителството на участъка. До края на строителния сезон ще ремонтираме обходните маршрути, както сме поели ангажимент, каза председателят на УС на АПИ.

Дължината на лот 4 е 14,7 км. Трасето на отсечката преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. С изграждането на участъка трафикът за Гърция се изнася извън гр. Петрич и селата Чучулигово, Марино поле и Кулата. С това пътуването става по-бързо и безопасно, а транзитното движение вече е извън намиращите се в близост до магистралата населени места.

Автомагистралата е част от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север – Юг”. По нея преминава пътният трафик за Гърция.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...