Menu
Max_Weber

Работодателите на протест срещу скъпия ток

Работодателските организации в България ще протестират срещу скъпия ток. Митингът е насрочен за 30 септември, съобщи изп. председател на БСК Божидар Данев.

Работодателите настояват от 1 ноември цените да електроенергията да се върнат на нивата от преди 1 август 2015г. Второто им искане е да се направи пътна карта за реформи в енергетиката. Искат и законодателни промени, които включват отмяна на възможностите за включване на нови мощности, мораториум върху задължителното изкупуване и изкупуването по преференциални цени на електроенергия от обекти, които са включени в експлоатация след 1 октомври 2015 г., както и разкриване на информация за собствениците, договорите и дейността на дружествата, чието производство се изкупува по преференциални цени.

Работодателските организации искат и оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...