Menu
Max_Weber

Обновиха пешеходни пътеки и знаци до училища и детски градини

Агенция „Пътна Инфраструктура“ подкрепя инициативата на Главна дирекция „Национална полиция“, МВР – „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. За втора поредна година дните преди началото на новата учебната година са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност.

Тя се провежда от 7 до 13 септември. 12 септември е определен за Ден на превенцията и домакин на срещата тази година е гр. Кюстендил.

В дните преди първия учебен ден Областно пътно управление – Кюстендил съвместно с общините в областта започна обновяване на пешеходните пътеки и знаци в близост до училища и детски градини.

Обновени са пешеходните пътеки и знаци при училището в гр. Кочериново на републикански път III-107 Дупница - Благоевград - Кочериново - Рила - Рилски манастир, както и при основни училище „Христо Ботев“ в Сапарева баня, което е на път III-6204 о. п. Дупница - Ресилово - Овчарци - Сапарева баня.

През месец май Агенция „Пътна инфраструктура“ осигури около 300 хил. лв. от бюджета си за подновяване на вертикалната сигнализация и пешеходните пътеки по републиканските пътища около училища и детски градини в цялата страна.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...