Menu
Max_Weber

Инфлацията за август е 0%

Инфлацията за месец август е 0%, като натрупаната от началото на годината е минус 0,3%. Това отчете Националния статистически институт.

В групата на храните и безалкохолните напитки като цяло е отбелязан ръст от 0.6 на сто през август спрямо предходния месец и с 0.1 процента на годишна база. Цените на алкохола и тютюневите изделия също са нагоре - с 0.2 процента спрямо юли и с 0.9 процента в сравнение с миналото лято. Летните разпродажби водят до разнопосочни тенденции при дрехите и обувките, чиито цени са паднали за месец с 2.4 процента, а за година е отчетено повишение от 1.2 процента.

Развлеченията са ни излезли по-скъпи това лято в сравнение с миналото - с 1.2 процента, а спрямо месец по-рано през август поевтиняването е с 0.1 на сто. В ресторанти и хотели августовските цени са останали на юлските си нива, но на годишна база са се повишили с 1.3 на сто.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...