Menu
Max_Weber

Бонуси за 557 хил. лв. за първото полугодие на 2014-та в БНБ

„Засега не ни отговарят на въпроса каква е заплатата на Иван Искров. На 16 септември 2015 г. питахме БНБ какви са заплатите. Те ни отговориха, че новото ръководство е дало съгласие тази информация да стане публична. Старото обаче не е дало такова съгласие. А разликата между старото и ново ръководство са двама души - Цветан Гунев и Иван Искров. Явно те двамата не са съгласни да дадат тази информация”, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров, един от депутатите, които искаха да се разсекрети информацията колко е заплатата на управителя на БНБ. Причина за изказването му – слуховете, че ръководството на БНБ се самонаградило с бонус от 1 милион за работата си през 2014 г., когато КТБ фалира.

„Това, което ни отговориха е, че управителят на БНБ взима около 15 000 лв., подуправителите около 13 000 лв., членовете на управителния съвет – 3500 лв. не знаем за бонуси”, добави той.

Във връзка с информацията, че в БНБ са раздавали бонуси, за първото полугодие на 2014 г. са изразходвани за заплати 557 000 лева, информира Димитров, пояснявайки, че те са получавали три вида възнаграждения.

„Но ние не знаем как са разпределени тези пари за първото полугодие. През второто полугодие на 2014 г. сумата намалява до 440 000 лв.”,  добави той и коментира: „След казуса КТБ, явно ги е хванало срам и възнаграждението е понамаляло”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...