Menu
Max_Weber

И BMW на пързалката след VW?

Акциите на един от водещите производители на автомобили не само в Германия, но и в целия свят - BMW рязко спаднаха. Причина за това е публикация, според която дизеловите двигатели на фирмата не отговарят на екологичните норми за вредни емисии.

Германско списание цитира доклад на Международния съвет по чист транспорт, който е провел тестове на модела X3 xDrive 20d.

Изпитанията са показали, че кросоувърът изхвърля 11 пъти повече вредни газове от допустимото в Европейския съюз. Според Петер Мок, управляващ директор на ICCT, тестваният баварски всъдеход отделя дори повече вредни вещества в атмосферата от 2.0-литровите турбодизелови VW-та, които щатската Агенция за защита на околната среда заподозря в манипулирана електроника.

В официално изявление за Auto Bild от BMW отричат категорично да са вграждали функция за разпознаване на тестови режим в колите си. "Всички системи за контрол на вредните емисии остават активни в ежедневната експлоатация", гласи отговорът на баварците.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...