Menu
Max_Weber

БСК: БСК е за въвеждане на ДДС евродиректива в захарния бранш у нас

Българската стопанска камара изпрати писмо до министрите на финансите, икономиката и земеледелието относно прекратяването на данъчни измами с ДДС в сектор „Захар”, чрез предприемане на мерки от страна на правителството за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на Директива 2006/112/ЕО и ЗДДС.

Българска стопанска камара още преди две години  изпрати предложения към Министерството на финансите и Националната агенция за приходите в подкрепа на исканията на захарния сектор за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на чл. 193 от Директива 2006/112/ЕО и съответно в ЗДДС, с което да се въведе механизма на обратно начисляване и в този сектор, подобно на въведения вече механизъм при сделките със зърно и при сделките със скрап и отпадъци.


В този сектор измамите с ДДС нанасят вреда не само на държавния бюджет, но и българските дружества -  производители на захар и на търговците с нея.


БСК счита, че в интерес на българските дружества и на държавния бюджет, от изключително значение е предприемането на спешни мерки от страна на правителството на Република България за откриване на процедура пред Европейската комисия за въвеждане на специална мярка за дерогация от разпоредбите на Директива 2006/112/ЕО в захарния сектор.


Всяка позитивна стъпка от страна на правителството в Европейската комисия ще бъде изцяло подкрепена от БСК.


Подробности вижте тук:  http://www.bia-bg.com/news/16082/


Източник: Пресцентър БСК

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...