Menu
Max_Weber

Безработицата у нас трайно намалява

Безработицата у нас трайно намалява. Това показва статистиката, която допълва, че за шести пореден месец нивото й спада.

Така през септември тя стига до 9,2%. В сравнение със септември 2014 г. равнището на безработица е значително по-ниско - с 1.3 процентни пункта, съобщава Агенцията по заетостта.

Продължава тенденцията за подобряване показателите на първичния пазар на труда, която се изразява в по-големия брой заявени работни места в бюрата по труда и постъпилите на работа безработни в реалната икономика.

В бюрата по труда са регистрирани 302 775 безработни лица. Спрямо август те намаляват с 4 046 души. На годишна база, в сравнение със септември 2014 г., безработните са значително по-малко - с 42 600 лица, което е най-голямото намаление за месеца от 2008 г. насам.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...