Menu
Max_Weber

Предстои революция в автомобилната индустрия?

Предстои ли революция в автомобилната индустрия? Ако зададете този въпрос на шефът на Apple Тим Кук той ще ви отговори утвърдително. Според него не става въпрос за еволюционни изменения, а за резки промени, които ще изведат бранша на съвсем ново, непознато до момента ниво.

По думите на Кук, програмното осигуряване става все по-важен компонент на автомобила, а автономното управление ще придобие в скоро време огромно значение. Появата на електромобилите представлява заплаха за традиционните производители, доколкото много важни технологии в тази сфера не се базират на концепцията на двигателя с вътрешно горене, смята той.

Шефът на Apple отбеляза, че собствените мултимедийни системи на автопроизводителите засега не впечатляват. И това дава възможност на технологичните компании да навлязат в този пазар.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...