Menu
Max_Weber

КТ "Подкрепа": Данък "вредни храни" ще е пагубен за бедните българи

КТ "Подкрепа" се обяви против намерението на Петър Москов да наложи данък върху "вредните храни". Това ще бъде пагубно за най-бедните българи, категорични са от синдиката.

Те уточняват, че подобен данък е бил приложен в страни като Дания, която е една от най-бързо реагиращите държави по отношение на национална законодателство. Там обаче този данък е бил отменен поради пълната невъзможност да доведе до очаквания ефект.

От КТ „Подкрепа" дават за пример четиричленно българско семейство на медицинска сестра и рентгенов лаборант. Месечният доход на член от това семейство е от 320 лв.

И двамата родители в това семейство са медицински специалисти и знаят как да се хранят здравословно, но не биха могли да си позволят да консумират изцяло качествени храни, а въвеждането на подобен данък ще ги принуди.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...