Menu
Max_Weber

Подпорната стена на пътя Банско - Гоце Делчев е готова

Готова е подпорната стена на път II-19 Разлог - Банско - Г. Делчев в участъка при 63-ти км, при разклона за село Кремен. Приключени са и строителните дейности по водостока. Възстановяването на отсечката е част от лот 22А на програма „Транзитни пътища V“.

От 25 май т. г. движението от км 63+700 /отклонение за с. Кремен/ до км 64+290 е преустановено и се извършва по обходен маршрут.

В лот 22А е рехабилитацията на общо 110 км второкласна пътна мрежа. От тях около 53 км са от път II-84 Юндола - Разлог, а близо 57 км от път II-19 Разлог - Банско - Гоце Делчев - Садово. В участъка от път II-84 изцяло е положен основният пласт биндер. Изпълнява се износващият слой от плътен асфалтобетон.

Продължават строителните дейности по възстановяването на авариралия мост при км 100 от път II-84 Юндола - Разлог. Изградени са пътната плоча и тротоарните конзоли. След приключване на строително-монтажните работи по мостовото съоръжение ще започне рехабилитацията и на моста при км 1 от път  III-1903, включено в обхвата на лот 22А.

Изпълнител на обекта е „ЕМ СТРОЙ Галчев инженеринг“ ДЗЗД. Строителният надзор осъществява „Рутекс” ООД. Срокът за завършване на 22А е декември 2015 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...