Menu
Max_Weber

Създаваме работна група за кадастъра с Корея

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Ю Ил-хо, министър на земята, инфраструктурата и строителството на Корея проведоха работна среща в рамките на 25-ия Световен пътен конгрес. На нея те обсъдиха възможността да се създаде работна група между двете институции в областта на кадастъра.

Корея разполага с една от най-съвременните и модерни системи на кадастъра в света, която е качена 3D-платформа. Двамата министри постигнато съгласие в следващите месеци да бъдат уточнени всички детайли по нейното създаване. България има желание да почерпи от добрите практики в областта на кадастъра. В момента работим по обединяване на кадастралните карти в страната, посочи министър Павлова.

На срещата присъства и председателят на Асоциацията на международните контрактори на Корея Парк Ки-Пунг. Тя е единствената организация в Република Корея, която осигурява подкрепа за операциите на южнокорейските строителни компании в чужбина и работи по задълбочаване на контактите им с подобни организации от други страни. По предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асоциацията може да си партнира с Камарата на строителите в България.

Пред участниците в срещата министър Павлова представи възможностите за публично-частно партньорство у нас и покани корейски компании, които проявяват интерес, да се запознаят с конкретните проекти за потенциално съвместно изграждане на инфраструктура от пътния, железопътния и пристанищния сектор.

Регионалният министър отправи покана към корейския си колега за посещение в България.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...