Menu
Max_Weber

Ще поскъпва ли петролът?

Как ще се движи цената на петрола в следващите години? Този въпрос изследва Международната агенция по енергетика (МАЕ), която анализира всички глобални фактори, оказващи влияние върху "черното злато".

Според МАЕ, до 2020 година цената няма рязко да се променя. Възможно е в следващите няколко години плавното й повишаване, но въпреки това тя няма да надхвърли 80 долара за барел в близките 5 години.

Производителите на петрол ще продължат да намаляват инвестициите в сектора, което първоначално ще задържи цените на сегашните им равнища. Възможно е дори през 2016 година още малко те да се понижат. След това обаче те ще се вдигнат, тъй като по-малкото инвестиционни разходи ще доведат до по-скъпа продукция, съответно и цената на петрола ще се повиши до около 80 долара за барел.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...