Menu
Max_Weber

Активизираме икономическото сътрудничество с Лихтенщайн

България и Лихтенщайн ще работят за активизиране на икономическото сътрудничество между двете държави. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с министъра на външните работи, образованието и културата на Княжество Лихтенщайн д-р Аурелиа Фрик.

Още в началото на разговора министър-председателят сподели, че посещението г-жа Фрик е ново начало на по-активни и ползотворни приятелски отношения между двете страни.

Съществува потенциал за взаимодействие и сътрудничество между български и лихтенщайнски фирми в областта на електрониката, машиностроенето, фармацията, туризма, посочи премиерът Борисов. За да се даде тласък на търговско-икономическите отношения между двете България и Лихтенщайн, министър-председателят използва случая да отправи покана за посещение у нас към премиера Адриан Хаслер.

Друг акцент в разговора между премиера Борисов и г-жа Фрик  бе безпрецедентната миграционна вълна към Европа. По този повод министър-председателят обяви за пореден път, че като страна на преден пост и трасе на бежански потоци България има силен интерес от обща миграционна политика на ЕС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...