Menu
Max_Weber

Бюджетът за догодина е хаотичен и може да доведе до наказателна процедура за свръхдефицит

Бившият финансов министър и депутат от ДПС Петър Чобанов обясни, че бюджетът  за догодина е хаотичен и може да доведе до наказателна процедура за свръхдефицит.

"И сега при положение, че ни се предлага актуализация, при която дефицита на касова основа е 3,3% и малко трудно можем да повярваме, че и дефицита на начислена основа няма да надхвърли тия 3%, което би означавало стартиране на процедурата по свръхдефицит."

Опитите за измисляне на нови данъци и увеличението на таксите, винетките и т.н. показват проблеми през приходната част и като цяло не Министерство на финансите в случая е виновно за хаоса по отношение на  новите данъци. Предложенията за тях идват буквално от всички страни и си противоречат едно на друго и по отношение на  патентния данък, а за такситата видяхме противоречия дори у самите депутати от ГЕРБ,  добави бившият финансов министър.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...