Menu
Max_Weber

Локомотиви и стари гари от 19 век украсяват пощенски марки

Локомотиви и сгради на стари гари от 19 век са изобразени на серия от четири пощенски марки, която бе пусната в употреба днес, от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев.

През последните 40 година железопътната тема е една от най-търсените от колекционерите на пощенски марки у нас и в чужбина, каза по време на церемонията заместник-министърът. Той добави, че днешното издание се състои от четири пощенски марки и илюстрован плик. „Художничката Маглена Константинова ни връща повече от век назад – в зората на епохата на железницата“, посочи още той. На марките са изобразени локомотиви, които отдавна вече са част от историята. Пресъздаден е духът на гарите в Русе, Варна, Цариброд, София и Септември от края на 19 век.

Пощенските марки се отпечатват в тираж по 12 000 броя. По думите на заместник-министър Гинев, с поставянето на печат за пускане в употреба, те ще станат част от колекциите на филателистите и ще украсява писмата, които изпращаме до своите близки и приятели.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...