Menu
Max_Weber

Русия преразглежда икономическите си проекти с Турция

Русия ще преразгледа икономическите си проекти с Турция, заяви премиерът Дмитрий Медведев. Турски компании могат да загубят пазарните си дялове у нас, заяви той.

В момента двете държави работят по реализация на два големи инфраструктурни проекта – газопровода "Турски поток" и поръчаните на руската държавна компания "Росатом" четири реактора с мощност 1 200 мегавата на обща стойност 20 млрд. долара.

Дмитрий Медведев заяви, че атаката срещу руския самолет е предизвикала опасно изостряне на отношенията между Русия и НАТО и не може да бъде оправдана с никакви интереси, включително и защита на националните граници.

Премиерът каза, че инцидентът е довел до разрив в добросъседските отношения между Русия и Турция, щетите от които трудно ще бъдат заличени.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...