Menu
Max_Weber

80 млн. лв. за подобряване качеството на работните места

„80 млн.лв. ще бъдат отпуснати за подобряване качеството на работните места и производителността на труда в българските предприятията. Това ще стане възможно със старта на една от най-очакваните схеми през новия Програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – „Добри и безопасни условия на труд“.

Това е обновена Програма, която за разлика от предишната, която беше действаща през стария Програмен период, има още по-голям фокус към нуждите на реалния бизнес и актуалните предизвикателства на пазара на труда.“ Това обяви заместник-министър Зорница Русинова, по време на работна среща, организирана от Българския икономически форум.

В изказването си тя подчерта, че схемата „Добри и безопасни условия на труд“ ще стартира до края на годината и има за цел подобряване на работната среда, организацията на труд и управлението на човешките ресурси в българските компании. „През следващата седмица ще пуснем насоките за кандидатстване и ще започнем да събираме проектопредложенията“, обясни още тя.

По време на работната среща заместник-министър Русинова постави акцент и върху две нови операции, които ще започнат през следващата година. 50 млн. лева са предвидени за обучение и квалификация на заети кадри в предприятията по схемата „Обучение за заети лица“, подчерта още тя. „Изцяло новата схема, свързана със специфичните обучения, ще подпомага работодателите да обучават персонала в предприятията, спрямо специфичните изисквания на конкретните дейности“, подчерта още тя.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...