Menu
Max_Weber

Икономиката ни расте с 4,5%?

Ръстът на икономиката на България през 2016 година да стигне 4,5%. Това пожела премиерът Бойко Борисов, който уточни, че заложеният от 3 на сто в бюджета не го удовлетворява.

"Ръст от 3% на икономиката не ни задоволява и истински се надявам през новата година да отидем на 4,5% ръст на икономиката", заяви министър-председателят пред собственици на фирми. Те получиха подписани договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

„Днес над 116 млн. живи пари влизат в малките и средните предприятия безвъзмездно. На практика днес показваме как се прави българските фирми да са конкурентноспособни и иновативни”, посочи премиерът. Той благодари на ЕК затова, че е била изключително коректна към България и към края на 2015 г. всички фактури, които страната ни е изпратила са изплатени. Според Борисов това е добра оценка за администрацията, министерствата и общините.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...