Menu
Max_Weber

ЕС инвестира 1 млрд. евро в регионите на външните си граници

Европейската комисия одобри редица трансгранични програми за сътрудничество на обща стойност 1 милиард евро в подкрепа на социалното и икономическото развитие на регионите от двете страни на външните граници на ЕС.

Този вид трансгранично сътрудничество е важен елемент от политиката на ЕС спрямо съседите му. С него се дава приоритет на подкрепата за устойчиво развитие по външните граници на ЕС, така че да се намалят разликите в жизнения стандарт и да се намерят решения на общите предизвикателства от двете страни на тези граници.

За всяка от програмите участващите в нея страни са избрали най-много четири приоритета, като например развитие на култура, околна среда и изменение на климата, борба с бедността, образование и изследователска дейност, енергетика, достъпност, управление на границите.

С новия пакет ще се финансират проекти в 27 страни, сред които и България.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...