Menu
Max_Weber

Рехабилитираха два нови участъка, вижте кои са те

Издаден е Акт 16 за завършилата рехабилитация и реконструкция на 4,3 км от път II-59 Ивайловград – Славеево и на 12,6 км от път III-806 Хасково – Минерални бани. Двете отсечки са с обща дължина 16,9 км.

Проектът е лот 29 от втория етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 6,5 млн. лв.

Рехабилитираната отсечка от път II-59 Ивайловград – Славеево е единствената връзка до ГКПП Ивайловград – Кипринос и с. Славеево. Около 900 м от нея преминават през Ивайловград и съвпадат с ул. „Беломорска“, ул. „Капитан Петко войвода“ и ул. „Христо Ботев“. С обновяването й се подобрява облика на града, повишава се удобството и безопасността на движение.

Другият основно ремонтиран участък от третокласния път III-806 е от кв. „Болярово“ в Хасково до кръстовището с път III-506 в с. Минерални бани - от км 8+350 до км 21+000. Това е най-пряката пътна връзка на селищата от община Минерални бани с областния център Хасково.


Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...