Menu
Max_Weber

Петър Чобанов: Възстановена е историческата справедливост да има митница Видин

„Възстановена е историческата справедливост да има Митница Видин“, заяви  министърът на финансите Петър Чобанов по време на срещата си с началника на Митница Видин Венелин Апостолов. Двамата обсъдиха ролята за града и региона на възстановената с решение на МС от 1 септември 2013 г. териториална структура на Агенция „Митници“. Митница Видин беше закрита при реформата в митническата администрация в края на 2009 г. и началото на 2010 година.

Венелин Апостолов запозна министъра на финансите с дейността и визията си за развитие на митницата в гр. Видин и подчерта ключовата й роля за държавата и бизнеса в Северозападния регион. В структурата й влизат  митническите пунктове Брегово, Връшка чука, Пристанище Видин и Митническо бюро „Свободна зона Видин“.


Министър Чобанов посети териториалната структура на митническата администрация след края на изнесеното заседание на МС в гр. Видин и срещата на правителството с бизнеса от града и региона, на която беше дадено началото на кампанията за  представяне на новите продукти на Българската банка за развитие.


В четвъртък, 20 март, министър Чобанов и изпълнителният директор на Българската банка за развитие (ББР) Иван Христов ще се срещнат с представители на бизнес общността в Стара Загора и Ямбол. Срещите в кампанията имат за цел да се запознаят местните фирми с новите възможности за финансиране от ББР, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и ниско-лихвено кредитиране за малките и средни предприятия. Представителите на бизнеса ще зададат своите въпроси към министъра на финансите и експерти на банката. 


Източник: Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” Министерство на финансите

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...