Menu
Max_Weber

ТЕЛК-овете с индивидуални предписания за всеки с увреждане

Целта на промените при ТЕЛК-овете е да се дават индивидуални предписания за всеки човек с увреждане. Това заяви вицепремиерът Ивайло Калфин, който представи визията на Министерството на труда и социалната политика за трудовата интеграция на хората с ТЕЛК-ово решение.

"Вече говорим за остатъчна функционалност на хората. Целта е да се дават индивидуални предписания за всеки човек с увреждане", заяви Калфин. По думите му, на хората ще се гледа по посока на връщането им на трудовия пазар.

Калфин обясни, че хора с намалена трудоспособност, преминали през експертна комисия за определяне на работоспособността, ще бъдат с определена работна функционалност и преценка за условията на труд. Според него, комисията ще прецени, а не работодателят, дали човекът с увреждания може да работи на настоящата си работа, или може да изпълнява друга дейност.

По думите му, всички детайли по отношение на новата методика предстои да бъдат уточнени.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...