Menu
Max_Weber

Гърците отново на бунт, този път национален!

Гърците отново се вдигнаха на бунт, този път обаче стачката е национална. 24-часовотото всеобщо недоволство на живеещите в южната ни съседка блокира морският, железопътният и въздушният транспорт в държавата.

Граничните пунктове са затворени, а хората масово излизат по улиците и площадите. Причините за недоволството им са промените в пенсионната система, които ще доведат до орязване на пенсиите и готвени увеличения на данъците.

Анализатори коментират, че правителството на Алексис Ципрас е поставено в изключително трудна ситуация, тъй като трябва да осъществи ангажиментите към международните кредитори, като в същото време се справи и с нарастващото напрежение сред хората. Те не изключват възможността кабинетът да подаде оставка и да се отиде на предсрочни парламентарни избори.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...