Menu
Max_Weber

Има ли ръст на чуждестранните туристи в България? Отговорът дава НСИ

Има ли реален ръст на чуждестранните туристи, които посещават България? Отговорът на този въпрос идва от публикация на Националния статистически институт.

Според НСИ, регистрирани са с 4,2% повече посещения на чужденци у нас, в сравнение с януари 2015 година. Най-висок е ръстът на пътувания с цел почивка и екскурзия - с 18,3%, и с други цели - с 4,1%, докато тези със служебна цел намаляват с 24%.

От общия брой чужденци, посетили България през януари 2016 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 42.3%, или с 1.4% повече в сравнение със същия месец на предходната година. Увеличение е регистрирано при посещенията на граждани от Италия - с 12.0%, Гърция - с 6.9%, Австрия - с 0.9%, и други. Същевременно намаляват посещенията на граждани от Обединеното кралство - с 10.1%, Германия - със 7.4%, Франция - с 6.5%, Румъния - с 3.6%, и други.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...