Menu
Max_Weber

Ограничават движението на тежкотоварните камиони

Забраната за движение на тировете при събирането на повече от два почивни дни остава - съответно в последния работен и в последния почивен ден. Тежкотоварните автомобили ще бъдат спирани в неделя на влизане в големите градове, както и в участъците с повишена концентрация на пътнотранспортни произшествия.

Предстои с „Пътна полиция“ да бъде уточнено кои са участъците, които остават забранени за тировете, както и часовете, в които те ще бъдат задължително спирани в почивните дни.

Пътни знаци, забраняващи на шофьорите на тежкотоварни камиони да предприемат изпреварвания, ще бъдат поставени на определени участъци от автомагистралите. Такива ще има до края на месеца на АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“. Целта е намаляване на пътните инциденти и повишаване на безопасността на движение останалите шофьори.

От Съюза на транспортите работници предлагат от следващата година да влезе в сила годишен календар за дните и часовете, в които ще бъдат спирани камионите, както и пътна карта за него.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...