Menu
Max_Weber

Почват ремонтите по АМ "Хемус"

Започва ремонтът при 41-ви км на АМ „Хемус“. До края на октомври шофьорите ще преминават двупосочно в платното за София между км 40+472 до км 41+817 на автомагистралата, което беше обновено със средства от бюджета през миналата година.

На 28 април т. г., при обход на съоръженията, бе констатирана повреда на връхната конструкция на виадукта между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. По тази причина движението от София за Варна беше ограничено само в едната лента.

Виадуктите, които ще се ремонтират - при км 41+160 и км 41+400, са в експлоатация от 1984 г. и от пускането им преди повече от 30 години не са обновявани. Първото съоръжение е с дължина 120 м, а второто - 160 м.

Аварийно-възстановителните дейности включват премахване на съществуващата асфалтобетонова настилка, ремонт на пътната плоча, подмяна на дилатационните фуги, нова хидроизолация, възстановяване на асфалтовите пластове, подобряване на отводняването, нови ограничителни системи, тротоари и т. н.

За повишаване на безопасността и улесняване на пътуването по време на ремонтните дейности при събирането на няколко празнични и почивни дни в участъка ще има реверсивно движение.

- от 10 ч. в последния работен ден до 10 ч. на последния почивен ден ще има две ленти за движение в посока Варна и едва за София.

- от 10 ч. в последния почивен ден до 10 ч.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...