Menu
Max_Weber

Лазар Лазаров: Винетките са законни

Винетките са закони. Спазили сме цялата логическа последователност на процедурата, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, пред сутрешния блок на Нова телевизия.

За АПИ не съществува хипотеза новата цена на винетките да бъде обявена за незаконна, категоричен е инж. Лазаров. „Такава хипотеза не съществува по простата причина, че правилата са спазени. Направили сме всичко, както е по закон и сме спазили процедурите, за да може да бъде обявена новата цена на винетките“, каза председателят на УС на АПИ и посочи, че цените на стикерите се определят от Министерския съвет.

Всички дискусии по темата са несъществени, защото единственият компетентен орган, който може да се произнесе е Върховния административен съд. Ако тричленния състав на ВАС не се произнесе в полза на АПИ, въпреки че за мен, такава хипотеза не съществува, веднага ще обжалваме пред петчленен състав, заяви инж. Лазаров.

Той обясни още, че се оспорва процедурата, а не цената на винетките, каквото внушение се опитва да се наложи в медиите и припомни, че Върховната касационна прокуратура е само страна по делото, а решението се взема от ВАС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...