Menu
Max_Weber

6,7 млрд. евро налива ЕК! Вижте къде отиват парите

Европейската комисия обяви списък със 195 транспортни проекта, които ще получат финансиране от близо 6,7 милиарда евро по Механизма за свързване на Европа (МСЕ). Благодарение на тази инвестиция се очаква да бъде привлечено допълнително публично и частно финансиране на обща стойност от 9,6 млрд. евро.

Избраните проекти ще допринесат за цифровизацията и декарбонизацията на транспорта, в съответствие с по-широката политическа програма на Комисията. Държавите членки, отговарящи на условията на Кохезионния фонд, получиха почти 85 % от финансирането, което ще помогне за преодоляване на инфраструктурните различия в целия ЕС.

Предложеното от Комисията решение за финансиране трябва да бъде официално одобрено от Координационния комитет по Механизма за свързване на Европа, който ще заседава на 8 юли 2016 г. Очаква се Комисията да приеме решението в края на юли 2016 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...