Menu
Max_Weber

Посланикът на Великото Херцогство на Люксембург посети БТПП

Посланикът на Великото Херцогство на Люксембург, акредитиран за България, Н.Пр. Жан Фалц се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Обсъдена бе позицията на Палатата в Асоциацията на европейските търговски палати и връзките й с партньори от Европа.

Посланик Фалц, като представител на страна - основател на ЕС, се съгласи, че европейските институции ще трябва да работят повече за бизнеса, като не се ограничават само във формулирането на проблемите, а и в намирането на решения за тях.


По време на разговора бяха дискутирани и трудностите, които среща бизнеса в България. Това най-често са тромавата администрация, променящото се законодателство и трудния достъп до финансиране.


Стокообменът между България и Люксембург е символичен и непостоянен като обем. За 2012 той е в размер на 24.6 млн.евро (износът от България за Люксембург е в размер 3.8 млн.евро, вносът - 20.8 млн.евро. През 2012 г. люксембургските инвестиции в страната са в размер на 382.4 млн.евро.


Източник: Българска търговско-промишлена палата

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...