Menu
Max_Weber

Глобиха 23 таксита на морето само за уикенд

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха 23 акта за установени административни нарушения през изминалия уикенд по Черноморието. По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски бяха извършени извънредни проверки в началото на летния сезон на таксиметрови превози на територията на морските ни курорти.

Трима от заловените нарушители от инспекторите са били с технически неизправни превозни средства.

Общият брой на проверените превозни средства е 137, а основните нарушения са за извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровия апарат, липса на допълнително оборудване, липса на валидно удостоверение за психологическа годност, както и липса на разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Част от нарушителите са били без пътни книжки и пътни листа, без попълнени реквизити в пътните листа, не са спазвали времето за управление и почивка, не са представили контролни талони и други документи.

Засилените проверки на таксиметровите превози по Черноморието ще продължат през целия летен сезон.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...