Menu
Max_Weber

Ето колко пари трябват за нормален живот!

Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ публикува данни за новото си проучване, обхващащо необходимите пари за нормален живот на четиричленно домакинство в България. Според данните, за месец на двама възрастни и две деца са необходими поне 2235 лв.

Това прави по 558,82 лв. на член от семейство, става ясно от проучването на КНСБ. Парите покриват разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка.

Около 78,5% от домакинствата в страната живеят с общ доход на човек под тези необходими средства за издръжка. КНСБ отчита, че се запазва високият дял на домакинствата, които са принудени да се самоограничават в разходите, след като доходите им изостават от необходимите средства за издръжка на живота.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...