Menu
Max_Weber

Георги Начев е новият директор на Агенцията за държавна финансова инспекция

Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Георги Начев за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, считано от 7 ноември 2016 г., вследствие на депозирана молба от настоящия директор на Агенцията Венцислав Георгиев за прекратяване на трудовото му правоотношение.

Венцислав Георгиев ще продължи работата си в АДФИ на ръководна позиция, като по този начин екипът на Агенцията ще запази високо квалифициран и опитен експерт в областта на финансовия контрол.

Георги Митков Начев има 13-годишен професионален опит в областта на икономическата и финансовата сигурност на държавата. През 2001 година е завършил висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по специалност „Стопански и финансов контрол“, а през 2002 година и „магистър“ по специалност „Публични финанси” в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов. През 2008 година е придобил образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Право” в Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

През 2003 година Георги Начев постъпва на работа в „Икономическа полиция“ в РДВР-Плевен, а от 2006 година е служител в Национална служба „Сигурност“ гр. Плевен. От 2008 година досега е работил в Държавната агенция за национална сигурност, като кариерно израства от експерт през началник на сектор до директор на специализирана дирекция.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...