Menu
Max_Weber

Ремонтираха моста край Писанец

С подписването на Акт 16 завърши ремонтът на моста над река Бели Лом край село Писанец, при 34-ти километър на път I-2 Русе - Разград. Близо 5 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са инвестирани в рехабилитацията на съоръжението, което е в експлоатация от 1974 г. и досега не бе обновявана носещата му конструкция.

Трафикът по моста е изключително интензивен, тъй като първокласният път осигурява връзката на Североизточна България с Румъния.

Мостът край Писанец е с дължина 383 м и e висок близо 65 м. Изцяло подновено е пътното платно и тротоарните блокове, ремонтирана е отводнителната система. Поставена е нова хидроизолация, дилатационни фуги, два пласта плътен асфалтобетон, ограничителни системи, парапети, хоризонталната маркировка и т. н. Извършено е цялостно саниране на връхната конструкция и долното строене.

Движението по съоръжението бе възстановено в средата на август, но изпълнителят продължи работа по долното строене - стълбове, устои, греди и др., без да възпрепятства движението.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...