Menu
Max_Weber

МЗХ: Няма загубени средства по Програмата за развитие на селските райони за 2013 година

До 21 март 2014 година в Министерството на земеделието и храните не е постъпвал документ от Европейската комисия, в който да се изразява намерение за невъзстановяване на изплатени суми по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 2013 година.

Към момента на България са възстановени 290 млн. лв. Това е първият транш от средствата, които ЕК възстановява на България. Практиката на разсрочено възстановяване на средства се прилага през последните две години от работата на ЕК. В този период пълният размер на заявяваните разходи в декларациите за четвъртото тримесечие на съответните календарни години /Q4/ не се е възстановявал еднократно, а на минимум два транша.


В началото на 2014 г. ЕК отново обърна внимание на държавите членки, че заявените за възстановяване разходи по ПРСР за последното тримесечие на 2013 г. е възможно да бъдат възстановени на няколко транша.


Очакваме в следващите месеци да бъдат възстановени и останалите средства по подадената от България декларация за разходите за последното тримесечие на 2013 г. Заявените за възстановяване средства са в размер на 693 млн. лв. общо публични средства.


Източник: Пресцентър Министерство на земеделието и храните

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...