Menu
Max_Weber

Новоназначеният посланик на България в Бразилия се срещна с ръководството на БТПП

Новоназначеният посланик на България в Бразилия Н. Пр. Валери Йотов се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Дискутирани бяха потенциалът и възможностите за развитие и подобряване на икономическото сътрудничество между двете държави.

Цветан Симеонов напомни, че българският бизнес получи отличен старт след посещението на президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф. България бе първата европейска страна, посетена от бразилския президент, но този старт не бе развит и двустранните отношения все още остават в застой - българските предприемачи са в дълг към техните бразилски партньори.


Н. Пр. Валери Йотов информира, че се очаква до края на тази година бразилска бизнес делегация в България. БТПП ще информира допълнително за периода на посещението.


Източник: ПР Българска търговско-промишлена палата

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...