Menu
Max_Weber

Пак сме на опашката на ЕС! Този път за...

България оглави поредната класация с отрицателен за нас знак. Проучване на Евростат показва, че сме на дъното на Европейския съюз по разходи за облекла.

На другата крайност са гражданите на Люксембург, които харчат най-много от европейците за дрехи. Българите масово търсят по-евтини и достъпни облекла, независимо от произхода им, отбелязват анализаторите. Те уточняват, че световната индустрия за е на стойност около 2,86 трлн. евро и дава работа на 75 милиона души. Азия генерира близо 60% от износа на облекла и платове в света поради ниските разходи за производство. Около 70% от вноса на ЕС в тази област е именно от азиатски страни.

Търсенето на все по-ниски цени и на по-къси срокове за доставка обаче понякога е за сметка на безопасността, здравето и правата на работещите. Много малко държави и техните граждани обаче си дават сметка за това, фокусирайки се единствено върху достъпността на дрехите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...